Menu
No products in the cart.

A legjobb és a legegészségesebb: a DASH

A legjobb és a legegészségesebb

A DASH

2018. január 3.

A DASH az USA News & World Report-jában sorban nyolcadik alkalommal nyerte el a legjobb étrend kitüntető címet. Eredetileg a vérnyomás csökkentésére tervezték, de a DASH igen hatékonynak bizonyult a testsúly és a koleszterinszint csökkentésében, illetve a cukorbetegség megelőzésében vagy kezelésében is.

2018. február 26.

Vérnyomáscsökkentő hatása mellett, összefüggést találtak a DASH diéta és a depresszió alacsonyabb kockázata között (a kutatás eredményeit az amerikai éves neurológiai kongresszuson jelentették be 2018 áprilisában).

Hogyan sikerült a DASH diétának zsinórban nyolcadszor is elnyernie a legjobb, legegészségesebb és diabéteszben a leghatásosabb étrend címét?

A US News & World Reports által összeállított orvosszakértői testület azért választotta a DASH-t, mert igazoltan hozzájárul az egészséghez, egészséges ételcsoportokat ajánl, és valóban működik! Bebizonyosodott, hogy segít a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében, továbbá összefüggéseket találtak a DASH és a különböző rákbetegségek, szívbetegségek, stroke, szívelégtelenség, vesekő előfordulásának alacsonyabb kockázata között.

Szintúgy csökkentette a diabétesz kialakulásának veszélyét, lassította a vesebetegség progresszióját. Mindemellett legújabban a depresszió kockázatának csökkentésével hozták összefüggésbe.

A DASH diéta egy növényi fókuszú, gyümölcsökben és zöldségekben, diófélékben, zsírszegény és zsírmentes tejtermékekben, sovány húsokban, halban, baromfifélékben, főleg teljes kiőrlésű gabonában és szívbarát zsírokban gazdag étrend. Töltődj fel zöldségekkel és gyümölcsökkel, és csillapítsd az éhséged fehérjedús ételfélékkel! Ez a DASH diéta, önsanyargatás és éhezés nélkül. Nézd meg a mintaétrendet, higgy a szemednek!

Forrás: http://dashdiet.org

Iratkozz fel hírlevelünkre!Ne maradj le a legújabb akciókról, friss fogyókúrás tippekről és receptekről!
Scroll to Top