“Azzá leszel, amit eszel”

Mivel csak egy egészségünk van, az idézetnek, miszerint
“Azzá leszel, amit eszel”
soha nem volt ekkora jelentősége. Az elhízás manapság népbetegség, a betegség elleni kűzdelmet pedig életmódváltással tudjuk hatékonnyan felvenni.

5+1 tuti tipp mindenkinek

  1. Kevesebb tartós és előcsomagolt élelmiszert vásároljunk! Minél nagyobb arányban csökkentjük a feldolgozott, tartósítószerekkel, stabilizátorokkal, színezékekkel és hasonló anyagokkal terhelt élelmiszerek fogyasztását, annál nagyobb az esélye annak, hogy elkerülnek a betegségek
  2. Étkezzünk tudatosan! Olyan élelmiszereket vásároljunk, amelyek valóban táplálják a szervezetünket, a sejtjeinket, s ha szükséges, beindítják akár testünk öngyógyító folyamatait is!
  3. Együnk minél többet és többször nyersen, hiszen a hőkezelés, a 40 fok feletti sütés-főzés során sérülnek, gyakorlatilag megszűnnek létezni az enzimek, amelyek létfontosságúak egészségünk szempontjából. Természetesen ehetünk mindent, melyet nem “tilt” a kúra, de azt együk úgy, ahogy az anyaföld adta, nyersen, minél kevésbé hőkezelve, tiszta forrásból, feldolgozatlanul vagy minél kevésbé feldolgozva.
  4. Együnk naponta háromszor, türelmesen, jóízűen és szeretettel, csupa olyan ételt, mely lehetőleg „tiszta forrásból” származik – vagyis nem olyan helyről, ahol káros, mérgező vegyszerekkel, rovarirtó szerekkel kezelték. Inkább együnk kevesebb de jó minőségű ételt mint sok egészségtelent.
  5. Táplálkozásunk legnagyobb részét tegyék ki a zöldségek, a gabonák és a gyümölcsök – ebben a sorrendben! Ehetünk olajos magokat is mértékkel, hiszen rengeteg fehérjét, kalciumot, magnéziumot és ásványi anyagot tartalmaznak.
  6. Kerüld a finom, de nem egészséges élelmiszereket, összetevőket vagy fogyaszd ezeket minimális mennyiségben.

Káros élelmiszerek

További blogbejegyzések

Előző bejegyzés:

Következő bejegyzés: