Menu
No products in the cart.

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptminta: bundás zöldségek

Egyszerű, tíz perc alatt elkészíthető és gyorsan kisüthető fogás,
amely visszahozza a klasszikusan panírozott zöldségek hangulatát.

Teljes kiőrlésű lisztet, tojást és sovány tejet csipetnyi tengeri sóval keverjünk ki sűrűbb palacsintatésztának, ebben forgassuk meg a zöldségeket (cukkinit, padlizsánt, kaliforniai paprikát vagy félig előfőzött brokkolit, karfiolt, krumplit például). Hagyjuk ezeket kicsit lecsepegni, majd sütőpapírral leterített tepsiben tegyük a sütőbe 180 fokra sülni. Addig sütjük, amíg a bunda a zöldségeken kicsit meg nem pirul.

A bundát kedvünk szerint ízesíthetjük is fűszerekkel: szerecsendióval, petrezselyemmel, egyéb zöldfűszerekkel.

Teljes kiőrlésű lisztet, tojást és sovány tejet csipetnyi tengeri sóval keverjünk ki sűrűbb palacsintatésztának, ebben forgassuk meg a zöldségeket (cukkinit, padlizsánt, kaliforniai paprikát vagy félig előfőzött brokkolit, karfiolt, krumplit például). Hagyjuk ezeket kicsit lecsepegni, majd sütőpapírral leterített tepsiben tegyük a sütőbe 180 fokra sülni. Addig sütjük, amíg a bunda a zöldségeken kicsit meg nem pirul.

A bundát kedvünk szerint ízesíthetjük is fűszerekkel: szerecsendióval, petrezselyemmel, egyéb zöldfűszerekkel.

Vegetáriánus receptminta: könnyű cukkinifőzelék

Bizony a főzeléket sem muszáj mindig liszttel sűríteni…

Zsenge cukkinit reszelünk le nagy lyukú reszelőn, enyhén megsózzuk, félretesszük. Kapribogyót aprítunk fel, majd szintén félretesszük. Ha a cukkini levet eresztett, kifacsarjuk, és kicsi olívaolajon fedő alatt, csipetnyi sóval és borssal megpároljuk. Ha már majdnem teljesen kész, rászórjuk a kapribogyót. Sovány tejszínből (vagy mandulatejből) és 1 gramm keményítőből keverjük ki a mártást, ráöntjük, és forrásig főzzük.

Ízlés szerint a kapribogyó helyett kaprot is tehetünk bele. Falafellel vagy főtt tojással tökéletes ebéd.

Zsenge cukkinit reszelünk le nagy lyukú reszelőn, enyhén megsózzuk, félretesszük. Kapribogyót aprítunk fel, majd szintén félretesszük. Ha a cukkini levet eresztett, kifacsarjuk, és kicsi olívaolajon fedő alatt, csipetnyi sóval és borssal megpároljuk. Ha már majdnem teljesen kész, rászórjuk a kapribogyót. Sovány tejszínből (vagy mandulatejből) és 1 gramm keményítőből keverjük ki a mártást, ráöntjük, és forrásig főzzük.

Ízlés szerint a kapribogyó helyett kaprot is tehetünk bele. Falafellel vagy főtt tojással tökéletes ebéd.

Vegetáriánus receptminta: eper-spenót saláta dióval

Egy könnyű, nyári saláta – amit kedvünkre variálhatunk!

Megtisztított spenótlevél-ágyra feldarabolt epret, fél maréknyi pekándiót és szétmorzsolt fetasajtot teszünk, s már kész is a délutáni nasink! A pekándiót kedvünkre cserélhetjük azonos mennyiségű mandulára, sótlan mogyoróra vagy dióra is. Az epret június múltán akár áfonyával, sárgadinnyével, almával is kiválthatjuk. A sajtot a vegán és az ovo-vegetáriánus diétát fogyasztók elhagyhatják vagy szójával helyettesíthetik.
Megtisztított spenótlevél-ágyra feldarabolt epret, fél maréknyi pekándiót és szétmorzsolt fetasajtot teszünk, s már kész is a délutáni nasink! A pekándiót kedvünkre cserélhetjük azonos mennyiségű mandulára, sótlan mogyoróra vagy dióra is. Az epret június múltán akár áfonyával, sárgadinnyével, almával is kiválthatjuk. A sajtot a vegán és az ovo-vegetáriánus diétát fogyasztók elhagyhatják vagy szójával helyettesíthetik.
Iratkozz fel hírlevelünkre!Ne maradj le a legújabb akciókról, friss fogyókúrás tippekről és receptekről!
Scroll to Top